μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Μάθε τα πάντα για τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, πρόκειται για έναν τύπο συμβολαίου που παρέχει πλήρη κάλυψη στον οδηγό για ζημιές που προκάλεσε ακόμα και ο ίδιος στο όχημα του.

Γνωστή ως και «ασφάλιση ιδίων ζημιών», η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα συμβόλαιο που προσφέρουν οι εταιρείες με αυστηρότερους όρους, απ’ ότι τις υπόλοιπες ασφάλειες αυτοκινήτου, για τον λόγο πως καλύπτει πολλά περισσότερα.

Πως θα αποκτήσεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Για να αποκτήσεις μικτή ασφάλεια θα πρέπει αρχικά να έχεις βρει ένα συμβόλαιο ύστερα από έρευνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με την ασφαλιστική εταιρεία ώστε να γνωστοποιήσεις τα στοιχεία του οχήματος σου.

Θα πρέπει να ξέρεις πως η πολιτική των εταιρειών είναι να προσφέρουν μικτές ασφάλειες μονάχα σε όσα αυτοκίνητα δεν έχουν συμπληρώσει 10ετία διότι δεν έχουν φθορές. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η ασφάλεια είναι ιδανική για τα νέα αυτοκίνητα.

Από αυτό το σημείο και μετά η εταιρεία εάν κρίνει πως η παλαιότητα του οχήματος είναι κατάλληλη, θα στείλει έναν εμπειρογνώμονα ώστε να εξετάσει και να καταγράψει την κατάσταση του οχήματος για να δώσει το πράσινο φως για την σύναψη της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου.

Πως σε καλύπτει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει το όχημα σου κανονικά όπως όλες οι άλλες ασφάλειες, με τη μόνη διαφορά όμως πως συμπεριλαμβάνει και ζημιές που θα προκαλέσεις εσύ ο ίδιος.

Αναλόγως τη συμφωνία και τα ποσοστά απαλλαγής, μπορεί να καλύψει ακόμα και φθορές στο χρώμα του οχήματος σου που έκανες κατά λάθος στο παρκάρισμα.

Φυσικά όμως θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν σε καλύπτει η μικτή ασφάλεια και αυτές είναι όταν οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, όταν προκληθούν ζημιές από πρόθεση, από τρομοκρατικές ενέργειες, από κίνηση χωρίς τον οδηγό και από μεταφερόμενο φορτίο που δεν προβλεπόταν από την άδεια κυκλοφορίας.

Τι είναι η απαλλαγή;

Η απαλλαγή είναι το σημείο το οποίο καθορίζει εάν η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι συμφέρουσα ή όχι.

Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο δεν καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία και θα πρέπει στο οποίο να συμμετέχει ο ασφαλισμένος στην αποκατάσταση μίας ζημιάς.

Το ποσοστό απαλλαγής διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και σε συμβόλαια. Όσο μικρότερη είναι η απαλλαγή, συνήθως τόσο ακριβότερο τείνει να είναι το ασφαλιστήριο καθώς η εταιρεία καλύπτει μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς.

Έτσι ένας ασφαλισμένος θα πρέπει να αναζητά μικτές ασφάλειες αυτοκινήτου με χαμηλά ποσοστά απαλλαγής.

Share this!