Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το leasing αυτοκινήτων σαν ιδιώτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το leasing αυτοκινήτων σαν ιδιώτης

Για πολλούς το leasing γενικά είναι συνώνυμο με τις μεγάλες εταιρείες, όμως το leasing αυτοκινήτων αφορά μια μεγάλη μερίδα οδηγών και θα δούμε το γιατί.

Το private leasing αυτοκινήτων, επαγγελματικών ή επιβατικών πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους ιδιώτες οδηγούς και δίνει οικονομικά κίνητρα να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο.

Καθώς στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια για ρίσκα, το leasing αυτοκινήτων έρχεται να απαντήσει ως ανάγκη καθώς προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης και απόκτησης ενός οχήματος μέσω της χρονομίσθωσης.

Με το leasing αυτοκινήτων μπορείς να αποκτήσεις ένα αυτοκίνητο σαν υπηρεσία μέσα από ένα συμβόλαιο που διαρκεί από 24 έως και 72 μήνες και εξασφαλίζει ευελιξία. Με το leasing αυτοκινήτου τις περισσότερες φορές αποκτάς ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που επιβαρύνεσαι μόνο τα καύσιμα και στο τέλος του συμβολαίου σου επιλέγεις εάν θα κρατήσεις αυτό το αυτοκίνητο ή αν θες κάποιο άλλο.

Ως προς τη συντήρηση του οχήματος, θα πρέπει να γνωρίζεις πως η εταιρεία γνωρίζει τις ανάγκες του αυτοκινήτου και έχει υπολογίσει από την αρχή αυτό τον παράγοντα προσφέροντας ένα συμβόλαιο που δεν σε δεσμεύει σε τίποτα και καλύπτει κάθε επισκευή.

Η μηνιαία εκμίσθωση παρέχει στον κάτοχο του τη γνώση να ξέρει ακριβώς πόσο θα του κοστίσει το αυτοκίνητο, χωρίς να επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα ή service γιατί αυτά καλύπτονται από το συμβόλαιο, ενώ παρέχει ακόμη αλλαγή ελαστικών και οδική βοήθεια και στο τέλος του συμβολαίου τη δυνατότητα εξαγοράς του ίδιου οχήματος.

Οι περισσότεροι αγοράζουν πλέον ένα νέο αυτοκίνητο με δόσεις, έτσι το leasing αυτοκινήτου προσφέρει τη δυνατότητα να έχεις το ίδιο αυτοκίνητο όποτε το χρειάζεσαι ή να το αποκτήσεις στο τέλος ενός συμβολαίου χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να το ανανεώσεις ή όχι.

Έτσι το leasing αυτοκινήτου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οδηγείς ένα ακριβό όχημα, σχετικά μεγάλου κυβισμού χωρίς να χρειάζεται να δίνεις πολλά χρήματα στα γύρω έξοδα. Στην περίπτωση των μικρότερων οχημάτων, το leasing αυτοκινήτου μπορεί να είναι χρήσιμο, όμως θα πρέπει να υπολογίσετε εάν όντως σας συμφέρει καθώς τα γύρω έξοδα είναι αρκετά μικρότερα και μπορεί να λειτουργήσουν ως αντικίνητρα.

Μέχρι στιγμής το leasing είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα λόγω κουλτούρας οι οδηγοί προτιμούν να αγοράσουν απευθείας ένα αυτοκίνητο με δάνειο χωρίς να γνωρίζουν εάν στο μέλλον θα είναι δυνατό να το αποπληρώσουν.

Share this!