antikatastasi-diplomatos

Ψηφιακά οι αιτήσεις για την αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης

Ηλεκτρονικά πραγματοποιείται πλέον στην Περιφέρεια Αττικής η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών για «Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης» και «Χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης», με διαπιστωτική πράξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής έθεσαν σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Πρόκειται για την εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet θα καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.

Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.
«Μετά την Κρήτη, η επέκταση της ψηφιακής διαδικασίας αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή φθοράς στην Περιφέρεια Αττικής είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στο συνολικό έργο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, που αφορούν στην έκδοση των αδειών οδήγησης. Ένα έργο που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη και του επαγγελματία και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στόχος είναι η επέκταση του έργου, σταδιακά, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας», επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, τόνισε ότι “σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών“, σημειώνοντας ότι “το τοπίο έχει αλλάξει με την αγαστή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία υιοθετούν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει“.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι αναμένεται επέκταση της πλατφόρμας εντός του 2021 για να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών.