είναι το αυτοκίνητο μου ασφαλισμένο

Πώς μπορώ να μάθω αν το αυτοκίνητο μου είναι ασφαλισμένο;

Σήμερα έχεις τον τρόπο να μάθεις την απάντηση στην ερώτηση «είναι το αυτοκίνητο μου ασφαλισμένο»;

Χάρη στην υπηρεσία του Επικουρικού Κεφαλαίου μπορείς να μπαίνεις εδώ και απλά εισάγοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το Α.Φ.Μ. σου να μαθαίνεις εάν το αυτοκίνητο σου είναι ασφαλισμένο.

Δες γιατί πρέπει να γνωρίζεις εάν το αυτοκίνητο σου είναι ασφαλισμένο:

Απάτη

Ο βασικός λόγος που χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη δωρεάν υπηρεσία, είναι για να γνωρίζεις πως δεν θα λογιστείς ποτέ ως ιδιοκτήτης ανασφάλιστου αυτοκινήτου ή δεν έχεις πέσει θύμα κάποια απάτης.

Αρκετοί επιτήδειοι δήθεν ασφαλιστές εξαπατούν τους πελάτες τους με δύο πλέον κλασσικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι η ασφάλιση σε μία ανύπαρκτη εταιρεία η οποία ουσιαστικά δεν παρέχει κάλυψη, ενώ ο δεύτερος η πλαστογράφηση συμβολαίων άλλων πελατών και η αντικατάσταση των στοιχείων τους.

Αυτές οι απάτες πλέον μπορούν να εντοπιστούν από τους ίδιους τους οδηγούς όπου έχουν τη δυνατότητα να δουν αν το αυτοκίνητο τους είναι ασφαλισμένο.

Ενεργοποίηση ασφάλειας

Καλό θα είναι σε περίπτωση πρόσφατης αγοράς να δείτε εάν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο μέσα από το σύστημα του Επικουρικού Κεφαλαίου, για να είστε βέβαιοι πως μπορείτε να το οδηγήσετε.

Αν και σπάνιο, υπάρχει η περίπτωση να έχει εκδοθεί η ασφάλεια σας, αλλά να μην εμφανίζεται ως ενεργή στο παρόν σύστημα. Έτσι είναι καλό να έχετε ελέγξει εσείς οι ίδιοι τυχόν τέτοια προβλήματα και να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας, ώστε να προβεί άμεσα σε διόρθωση στο σύστημα.

Έλεγχος σε επαρχεία

Στην ελληνική επικράτεια έχουν καταγραφεί στο παρελθόν περιπτώσεις όπου επαρχιακά μπλόκα της τροχαίας δεν αναγνώρισαν τα ψηφιακά ασφαλιστήρια και κατέβαλαν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό ήταν ένα λάθος της τροχαίας, καθώς η επιβολή των συγκεκριμένων προστίμων ήταν παράνομη και δεν είχε καμία λογική βάση.

Για την αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων προτείνεται πάντα να έχετε εκτυπωμένο σε  έγχρωμο χαρτί το συμβόλαιο της ασφάλειας αυτοκινήτου σας και το αποδεικτικό πληρωμής πως το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν τα έχετε, μπορείτε άμεσα να μπείτε στο παραπάνω σύστημα και να δείξετε στο όργανό της τροχαίας το αποδεικτικό πως το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο και πως είστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση.