Απόδοση αυτοκινήτου

Πώς η τηλεματική θα αλλάξει την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται ραγδαία, επηρεάζοντας τη ζωή μας με τρόπους που προηγουμένως ήταν αδιανόητοι. Η βιομηχανία ασφάλισης αυτοκινήτων είναι ένας τέτοιος τομέας που γνώρισε απίστευτη καινοτομία την τελευταία δεκαετία. Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων έχουν υιοθετήσει τεχνολογίες τηλεματικής, παροτρύνοντας τους μεταφορείς να προσφέρουν μοναδικά προγράμματα που μπορούν να επιτρέψουν εκπτώσεις στην ασφάλιση για τους οδηγούς, βάσει του τρόπου οδήγησης. 

 

Αλλά τι πιστεύουν πραγματικά οι πελάτες για αυτά τα προγράμματα;

Η Clearsurance συνέλεξε αξιολογήσεις περισσότερων από 160.000 πελατών για ασφαλιστικές εταιρείες διεθνώς και τους ρώτησε ποια ήταν η γνώμη τους για τα ασφαλιστικά προγράμματα τηλεματικής που είναι διαθέσιμα σε ορισμένες αγορές.

Αρχικά, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε περισσότερα σχετικά με τις συσκευές τηλεματικής, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλιστές να καταγράψουν, να επεξεργαστούν και να αναλύσουν πληροφορίες όπως η ταχύτητα του οδηγού, οι αποστάσεις που διανύοντας, η ώρα της ημέρας κατά την οποία οδηγεί κάποιος, το απότομο / γρήγορο φρενάρισμα και η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Αυτές οι συσκευές τηλεματικής βοηθούν τον οδηγό να αποδείξει στην ασφαλιστική του εταιρεία ότι είναι ένας καλός και ασφαλής οδηγός. Οι ασφαλιστικές εταιρείες συχνά παρέχουν κίνητρα, όπως εκπτώσεις σε ασφάλιστρα ή επιστροφή χρημάτων, με επιπλέον ανταμοιβές για τη συνεχή θετική συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι.

Στην έρευνα της Clearsurance, οι πελάτες που επαίνεσαν τις συσκευές τηλεματικής ανέφεραν συχνά την ικανοποίησή τους για τις εκπτώσεις και τις εξοικονομήσεις χρημάτων που κατάφεραν να κερδίσουν από το ασφαλιστικό τους συμβόλαιο ως επιβράβευση για την οδηγική τους συμπεριφορά.

 

Ποια είναι τα οφέλη για τους οδηγούς;

Εκτός από μία «δικαιότερη» χρέωση στο ασφαλιστικό συμβόλαιο, η τεχνολογία τηλεματικής επέτρεψε σε εταιρείες όπως η Cambridge Mobile Telematics να παρέχουν λύσεις τηλεματικής που είναι ικανές να διαβάσουν πως συνέβη ένα οδικό ατύχημα. Έτσι, οι οδηγοί αναγνωρίζουν μεγάλη αξία σε μια ασφαλιστική εφαρμογή τηλεματικής η οποία ουσιαστικά μπορεί να τους βοηθήσει μετά από ένα ατύχημα.

Επίσης, οι εφαρμογές τηλεματικής κάνουν τους δρόμους ασφαλέστερους. Τα ειδικά προγράμματα παρέχουν στους οδηγούς οδηγίες για ασφαλέστερη οδήγηση, όπως για παράδειγμα, τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η αξιοποίηση της τηλεματικής είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που οι ασφαλιστές αυτοκινήτων να εκμεταλλευτούν για να προσφέρουν καλύτερες οικονομικές συμφωνίες στα ασφαλιστικά συμβόλαια των πελατών τους. Αυτά τα rewarding benefits βασίζονται στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο κάθε ένας από εμάς όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και η οδική συμπεριφορά αναλύεται μέσα από δεδομένα που συγκεντρώνονται και εν συνεχεία αναλύονται.