καλύψεις για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

Οι επιπλέον καλύψεις που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας οδηγός στην ασφάλεια αυτοκινήτου του

Ο επαγγελματίας οδηγός χρειάζεται την καλύτερη δυνατή προστασία που μπορεί να έχει από μία ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ο λόγος είναι πως η καθημερινότητα του είναι συνδεδεμένη με τους κινδύνους που υπάρχουν στον δρόμο, οι οποίοι μπορούν να τον μπλέξουν είτε σε νομικές περιπέτειες οι οποίες κοστίζουν χρήμα και χρόνο, είτε να καθυστερήσουν κατά πολύ την αποζημίωση του οχήματος του, το οποίο είναι και το εργαλείο δουλειάς.

Μάθε ποιες επιπλέον καλύψεις δεν πρέπει να λείπουν από μία ασφάλεια αυτοκινήτου για επαγγελματικά οχήματα:

Νομική προστασία

Η νομική προστασία θα λέγαμε πως είναι το άλφα και το ωμέγα για τον επαγγελματία οδηγό. Αποτελεί μία κάλυψη η οποία παρέχεται σε κάποια βασικά πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου, όμως κάποιες εταιρείες ανάλογα την πολιτική τους, την χρεώνουν ξεχωριστά. Σε περίπτωση ατυχήματος η συγκεκριμένη κάλυψη ανάλογα την ασφαλιστική, προβλέπει κάλυψη δικαστικών εξόδων, αμοιβές δικηγόρου ή δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών από νομική εταιρεία.

Προσωπικό ατύχημα

Μία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν πρέπει να προβλέπει μόνο αποζημίωση για τις υλικές ζημιές. Έτσι στην περίπτωση ενός σοβαρού ατυχήματος ενδέχεται να τραυματιστείτε βαριά και να μην μπορείτε να εργαστείτε ξανά ως επαγγελματίας οδηγός. Η κάλυψη του προσωπικού ατυχήματος προσφέρει μία γενναία αποζημίωση στην περίπτωση ανικανότητας ή ακόμα και θανάτου του οδηγού.

Φροντίδα ατυχήματος

Σε περίπτωση ενός ατυχήματος η συγκεκριμένη κάλυψη παρέχει δωρεάν ρυμούλκηση του αυτοκινήτου ή φορτηγού έως 3,5 τόνων. Πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη κάλυψη αν σκεφτεί κανείς πως μαζί έρχεται και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της εταιρείας που σας βοηθά να συμπληρώσετε σωστά και γρήγορα τη δήλωση ατυχήματος και αναλαμβάνει να μεταφέρει τον φάκελο σας στην ασφαλιστική σας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης όπως προβλέπει η ασφάλεια αυτοκινήτου.

Κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα

Το χειρότερο σενάριο για έναν επαγγελματία οδηγό είναι να εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα και να μην έχει τη συγκεκριμένη κάλυψη. Ο λόγος είναι πως θα πρέπει να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τα χρήματα της αποζημίωσης του και να περιμένει αρκετούς μήνες ή ακόμα και χρόνια, ώστε να βγει η απόφαση. Όμως μία καλοσχεδιασμένη ασφάλεια αυτοκινήτου για επαγγελματικά οχήματα παρέχει λύση και στην αντίστοιχη περίπτωση. Με τη συγκεκριμένη κάλυψη αποζημιώνεστε απευθείας από την ασφαλιστική σας εταιρεία και στη συνέχεια αυτή αναλαμβάνει να κινηθεί νομικά εναντίον του ανασφάλιστου ιδιοκτήτη.