Καθάρισμα καθισμάτων αυτοκινήτου

Τρόποι για να καθαρίσεις σωστά τα καθίσματα του αυτοκινήτου

Τα καθίσματα του αυτοκινήτου χρειάζονται ειδική φροντίδα όταν πρόκειται να καθαριστούν. Γνωρίζεις ποια υλικά είναι κατάλληλα και την σωστή τεχνική χρήση τους;

Όπως κάθε μέρος του σαλονιού, έτσι και τα καθίσματα του αυτοκινήτου χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Μπορεί αυτό να το αναλαμβάνει το πλυντήριο αυτοκινήτων που πηγαίνεις, όμως πρέπει να γνωρίζεις κι εσύ πως γίνεται σωστά η φροντίδα τους στην περίπτωση που πέσει κάτι και λερωθούν.

Τύποι καθισμάτων

Τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου μπορεί να είναι υφασμάτινα ή δερμάτινα. Τα υφασμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου είναι τα ευκολότερα στο καθάρισμα, ενώ τα δερμάτινα θέλουν πολύ ειδική περιποίηση. Στην περίπτωση που είσαι γονιός όμως, ενδέχεται να έχεις και παιδικό κάθισμα το οποίο και αυτό ανήκει στην κατηγορία των υφασμάτινων.

Καθαρίζοντας τα υφασμάτινα καθίσματα

Πρόκειται για τα ποιο κοινά καθίσματα αυτοκινήτου καθώς περιλαμβάνονται σε όλες τις βασικές εκδόσεις οχημάτων, λόγω της χαμηλής τιμής κατασκευαστικά. Επιπλέον είναι φιλικά στο περιβάλλον και τα ζώα.

Για να καθαρίσεις τα υφασμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική σκούπα ή ειδικά σκουπάκια που μαζεύουν σκόνη, τρίχες και διάφορα υπολείμματα τροφών.

Όταν ολοκληρώσεις το στεγνό καθάρισμα μπορείς να προχωρήσεις με τη χρήση είτε απορρυπαντικών για τα ρούχα, είτε με ένα αυτοσχέδιο σκεύασμα που περιέχει ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι νερό. Βούτα ένα πανάκι ή ένα σφουγγάρι και τρίψε τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις μετά ένα στεγνό απορροφητικό πανί.

Το παιδικό κάθισμα μπορείς να το πλύνεις εύκολα στο πλυντήριο σε 40-60 βαθμούς Κελσίου με ένα υποαλλεργικό απορρυπαντικό.

Καθαρίζοντας τα δερμάτινα καθίσματα

Εδώ τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Το δέρμα δεν πρέπει να βραχεί οπότε μιλάμε για στεγνό καθάρισμα.

Το πρώτο βήμα είναι η ηλεκτρική σκούπα ή το σκουπάκι, ακριβώς όπως τα υφασμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Επειδή το δέρμα είναι ευαίσθητο θα πρέπει να μην το βρέξεις. Αρκετοί προτείνουν το καθάρισμα με DIY απορρυπαντικά, όμως έχουν νερό και ενδέχεται να μουλιάσουν οι ραφές του δέρματος.

Προτίμησε ειδικά υγρά πανάκια τα οποία δεν περιέχουν αλκοόλη σε συνδυασμό με κάποια αλοιφή για την ενυδάτωση του δέρματος.

Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς νερό, θα διαπιστώσεις πως τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σου λάμπουν περισσότερο από ποτέ!