Οικονομική μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Εξετάζεται παράταση των ασφαλιστηρίων, λόγω κορωνοϊού

Της Έρης Τσάκωνα

Πληθαίνουν οι φωνές από τους θεσμικούς φορείς για την ανάγκη να δοθεί παράταση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των πολιτών, λόγω της ταχείας εξάπλωση του κορονοϊού και των εκτάκτων μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν εφαρμοστεί καθολικά.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος εκφράζει τον προβληματισμό της για τους πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών που δεν έχουν την απαραίτητη εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι ασφαλιστικοί πάροχοι και επισημαίνει ότι σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων πρόληψης, θα είναι πρακτικά αδύνατον για αρκετούς «να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μείνουν ανασφάλιστοι».

Η ΕΑΕΕ ζητάει «να εξετασθεί άμεσα και με αναγκαστική, λόγω ανωτέρας βίας, ερμηνεία του νόμου, το ενδεχόμενο παράτασης ισχύος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για ένα χρονικό διάστημα αντίστοιχο με αυτό των απαγορεύσεων, για να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην ομαλότερη λειτουργία της αγοράς».

Πρόταση για 20ήμερη παράταση από το ΕΕΑ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με επιστολή του προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα μέλη της, καταθέτει πρόταση για παράταση τουλάχιστον 20 ημερών στα ασφαλιστικά συμβόλαια που λήγουν, αντί των 7 ημερών που ορίζει σήμερα ο νόμος και «συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Με την πρωτοβουλία του αυτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως τονίζει ο Πρόεδρος του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και στήριξη, τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όσο και στη λειτουργία της αγοράς.