Οι λόγοι που πρέπει να αποφεύγετε τις άγνωστες ασφαλιστικές εταιρείες

Οι λόγοι που πρέπει να αποφεύγετε τις άγνωστες ασφαλιστικές εταιρείες

Η Ελληνική αγορά κατακλύζεται σήμερα από μικρές, άγνωστες ασφαλιστικές εταιρείες, που αποτελούν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για όλους μας.

Η «εισβολή» άγνωστων ασφαλιστικών εταιρειών κυρίως από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκου, φαίνεται πως παίρνει αρκετά σοβαρές προεκτάσεις.

Οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν εξαιρετικά δελεαστικά και φτηνά συμβόλαια, που πίσω τους κρύβουν μεγάλες παγίδες και απάτες, όχι μόνο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, αλλά και κάθε έναν που θα χρειαστεί να αποζημιωθεί από αυτόν.

Τα συμβόλαια που παρέχουν αυτές, η κατά βάση Βουλγαρικές ασφαλιστικές εταιρείες, προσελκύουν μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών που θεωρούν εσφαλμένα πως είναι καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση.

Αυτό που συμβαίνει με τις συγκεκριμένες εταιρείες, είναι πως καθυστερούν και δημιουργούν σύνθετα προβλήματα στα φανοποιεία που θα αναλάβουν τις επισκευές πελατών τους, καθώς δεν αποζημιώνουν στον βαθμό που πρέπει.

Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις αντίστοιχων ασφαλιστικών εταιρειών που καθυστερούν την κάλυψη πληρωμής έως και 3 μήνες και στη συνέχεια παρουσιάζουν διαφορετικά ποσά που αντιστοιχούν ακόμα και στο 50% των ζημιών που προκλήθηκαν.

Η παγίδα για τον καταναλωτή που ανέλαβε μία τέτοια ανεύθυνη ασφαλιστική εταιρεία είναι διπλή. Αρχικά δεν είναι καλυμμένος σε καμία περίπτωση ούτε ο ίδιος, ούτε τυχόν εμπλεκόμενοι στα ατύχημα μαζί του. Αυτό σημαίνει πως σε ένα ατύχημα με υλικές ζημιές θα αναγκαστεί παρά την ύπαρξη ασφάλειας να αποζημιώσει ο ίδιος τον άλλον οδηγό.

Επιπλέον αρκετά ελληνικά φανοποιεία, ύστερα από τις συνεχόμενες εξαπατήσεις και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, δεν αναλαμβάνουν πλέον τις επισκευές πελατών που εμπλέκονται με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εταιρείες.

Έτσι οι ιδιοκτήτες οχημάτων με τέτοιες ασφάλειες αυτοκινήτων, αναγκάζονται να καλύψουν μόνοι τους τις ζημιές καθώς δεν έχουν καμία απολύτως κάλυψη.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι πως το σύνθετο νομικό πλαίσιο που δρουν, τις προστατεύει από κάθε απαίτηση του πελάτη που ζημιώθηκε από την ανευθυνότητα τους. Έτσι ο πελάτης τους μπλέκει σε χρόνιες δικαστικές διαμάχες που κοστίζουν και σε νομικά συστήματα που δεν γνωρίζει και τις περισσότερες φορές η υποθέσεις χάνονται.

Αυτός είναι και ο λόγος που μία ασφαλιστική εταιρεία πετυχαίνει όταν έχει κύρος. Αντίκρισμα της εμπιστοσύνης μίας ασφαλιστικής εταιρείας είναι η ικανότητα άμεσης αποζημίωσης και κάλυψης κάθε ανάγκης του πελάτη της, αλλά και του οδηγού που μπλέχτηκε σε κάποιο ατύχημα.